OVER ONS

HET HUISELIJKE ETABLISSEMENT

Bij een bruin café heeft eenieder een eigen denkbeeld: vaak ouderwets met een huiselijk interieur, bruine biertjes, een bruin meubilair incluis bruine gordijnen van de rookwalmen. De Sigaar is een bruin café met de allure van een grand café en karakteriseert zich evident door het huiselijke etablissement. 

Een authentiek bruin café met allure

Boven de entree weert het Balinese masker de boze geesten en kwade dampen. Eenmaal binnen is het veilig toeven aan de bar en de stamtafel of onder de imposante kroonluchter, die ooit het interieur van Hotel Schiller in Amsterdam verrijkte. Dit feest van licht wordt geflankeerd door twee fraaie glas-in- lood ontwerpen van glasmeesters Ballast en Bonekamp. Het gehele café stelt de speciaal vervaardigde nostalgische schilderingen van Olga Wiese ten toon met als thema ‘ter land, ter zee en in de lucht’.

ONS EIGEN BIER

Uit de taplenzen stroomt ons eigen gebrouwen bier: Blond en Trippel van De Sigaar. En dan zijn er ook nog de wijnen die Wijnhandel De Roemer speciaal voor ons heeft geselecteerd.  

ONS ETEN & drinken

Of het nu een royaal ontbijt na een genoegzame nacht Groningen betreft, een geurige kop koffie of verse thee tijdens het doornemen van de courant aan onze stamtafel, een lunch of diner; de menukaart van De Sigaar biedt volop variatie. 
 
Café-klassiekers, hamburgers en eigentijdse salades met Oosterse invloeden, er is voldoende keuze én mogelijkheid tot vegetarische en vegan aanpassingen. 
 
Uiteraard voorziet de menukaart ook in borrelmomenten: van bier & bitterballen tot ons ‘Feestje voor twee’, een royale borrelpland vergezeld van een wijnkoeler met een mooie fles cava en twee champagneflûtes.

ONZE SCHILDERIJEN EN HUN VERHAAL

Miss Blanche is zittend op een olifant te bewonderen in Afrika, alwaar zij vergezeld wordt door een circusartiest die het parasolletje opzettelijk niet boven haar hoofd houdt. Op de voorgrond de eigenaar van de olifant met slurfhaak, op zijn hoofd een geknoopte West-Afrikaanse katoenen doek. Met sigaar uiteraard.

Op de schildering op de achterwand wordt de zeppelin ‘de Hindenburg’ uitgezwaaid, die zijn reis langs de wereldsteden aanvangt. De zeppelin zelf hangt op sommige dagen afgemeerd aan het plafond, op andere momenten maakt hij de tocht rond de wereld van weleer.

In het poolgebied amuseert Miss Blanche met tamboerijn en reddingsboei zich, zittend op een ijsschots. Samen met haar jukebox orkest van aapjes in matrozenpak speelt ze een vrolijk deuntje. Dit tot groot vermaak van de orka’s. Aan de einder is de zeppelin op doorreis.