ONZE GESCHIEDENIS

DEZE PLEK ADEMT GESCHIEDENIS

Op een unieke locatie aan de mooiste gracht van Groningen, tussen de oude pakhuizen en rijksmonumenten vind je De Sigaar. Een authentiek bruin café met de allure van een grand café waar voortreffelijk gegeten en gedronken kan worden in een aanmerkelijk fraaie huiselijke gezelligheid.

TERUG IN DE TIJD

Een schilderachtig en fotogeniek schouwspel

Deze plek ademt geschiedenis: de stad Groningen ontstond – strategisch gelegen – op het noordelijkste deel van de Hondsrug zodat de bewoners relatief beschermd waren voor hoogwater en indringers. Bezijden deze Hondsrug stroomde de beek de Drentse Aa richting zee die zorgde voor een bedrijvige handel. Alhier, aan de Hoge der A en de Lage der A, ontstond de eerste haven van de stad waar de ondernemende Groningers een lage en een hoge kade vervaardigden voor het onafgebroken laden en lossen tijdens eb en vloed.

Tot ver in de 19e eeuw is de invloed van zee waarneembaar in Groningen, tegenwoordig staan de grachten en bijbehorende kades vooral in dienst van de toeristen. De historische pakhuizen en schepen zorgen voor een schilderachtig en fotogenieke schouwspel.

De oprichting

Op 30 juni 2008 is het de laatste dag vóór de intrede van het landelijke rookverbod in de horeca en tegelijkertijd de eerste dag voor De Sigaar. Vanaf beginsel een authentiek en bruisende gelegenheid, waar kwaliteit en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.